Maak een afspraak

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

skip to Main Content

Alternatieven voor ogen laseren

Alternatieven Voor Ooglaseren
Het is mogelijk dat u niet in aanmerking komt voor ogen laseren. Bijvoorbeeld vanwege de gesteldheid van uw ogen of andere bijkomende medische oorzaken. Daarom biedt Clinic Select een alternatieve behandeling: lensimplantaten. Dit is het inbrengen van een kunstmatige lens in het oog. Vergelijkbaar met het dragen van contactlenzen. In tegenstelling tot contactlenzen is het aanbrengen van lensimplantaten ook een permanente oplossing. U ziet blijvend scherp. Ander voordeel: vrijwel iedereen komt in aanmerking voor lensimplantatie.

Lensimplantatie

Zoals gezegd wordt bij lensimplantatie een kunstlens ingebracht in het oog. Waar een gewone contactlens op het oog wordt geplaatst. Lensimplantatie is vrijwel pijnvrij en kent een zeer korte hersteltijd. Deze behandeling levert ook een zeer helder zicht op. Indien u nog niet op hoge leeftijd bent, een vrij hoge refractie afwijking heeft en/of een zeer dun hoornvlies heeft, dan komt u in aanmerking voor deze behandeling.

Multifocale lensimplantatie (Prelex)

Ziet u met name dichtbij slecht? Bijvoorbeeld door ouderdomsverziendheid (presbyopie)? Dan is multifocale lensimplantatie iets om in overweging te nemen. Dankzij multifocale lensimplantatie – ook wel Prelex genoemd – ziet u zonder hulpmiddelen weer scherp. Uw oog herwint het vermogen om scherp te stellen en dus ook dichtbij weer scherp te zien.

Prelex is een geschikte behandelmethode voor mensen met een veelheid aan klachten. Denk aan astigmatisme (cilindrische afwijking), bijziendheid (myopie, veraf slecht zien) en hypermetropie (dichtbij slecht zien). Het is bij uitstek een geschikt alternatief voor een leesbril op latere leeftijd. Ook mensen met een dun hoornvlies en droge ogen komen voor deze behandeling in aanmerking. Tot slot gaat Prelex staarvorming tegen. Staar vormt zich immers in de natuurlijke lens van het oog. Bij een Prelex behandeling wordt de natuurlijke lens verwijderd en kan er dus geen staarvorming optreden.

Sharing is caring
Schitteringen en halo’s na een ooglaser behandeling
10 januari 2020

Schitteringen en halo’s na een ooglaser behandeling

Halo's en verblinding na ooglaseren zijn bijna verleden tijd. Leer hoe ze worden veroorzaakt en lees meer over de symptomen en risicofactoren. Ook kunt in deze blog lezen over hoe nieuwe technologie de behandelingen heeft verbetert.
Lees meer
Back To Top