skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Wat zijn de risico’s van een ooglaserbehandeling?

Risico's Ooglaserbehandeling

Al meer dan 30 jaar worden lasertechnieken overal ter wereld uitgevoerd om refractieve afwijkingen, zoals kortzichtigheid (bijziendheid), verziendheid (hypermetropie) en astigmatisme te corrigeren. Gedurende deze tijd hebben duizenden klinische onderzoeken aangetoond dat laseren een van de veiligste keuzemogelijkheden is die tegenwoordig beschikbaar is.

Alle medische en chirurgische procedures dragen echter een zekere mate van risico, dus het is uiterst belangrijk om een ​​ervaren oogarts te kiezen en een kliniek die is uitgerust met de nieuwste technologie om kans op complicaties te verkleinen.

Het risico op complicaties en bijwerkingen is laag

De meeste complicaties en bijwerkingen van ooglaseren zijn tijdelijk en ze verdwijnen meestal vanzelf of met een nabehandeling. Mogelijke problemen om op te letten zijn oa:

  • Over- of ondercorrectie van je brekingsfout: dit betekent dat de focus vermogen van jouw oog na de operatie iets buiten het doelbereik ligt. Het is ongebruikelijk en kan bijna altijd worden gecorrigeerd met een verbeteringsbehandeling om de vorm van je hoornvlies verder te verfijnen. Het percentage verbeteringsbehandelingen is wereldwijd ongeveer 1%. Het Nationaal Oogcentrum geeft een levenslange garantie op de CLEAR, Intralase en TransPRK behandelingen, in het onwaarschijnlijke geval dat zo’n extra behandeling nodig is.
  • Verlies van visuele scherpte: dit is wanneer jouw zicht fluctueert en mogelijk niet zo duidelijk is als het was direct na de behandeling. Het komt voor bij ongeveer 1-2% van de mensen, terwijl hun zicht na de operatie stabiliseert. Normaal verdwijnt dit binnen 6 maanden na de behandeling.
  • Droge ogen: dit is een vaak voorkomende bijwerking die tot enkele weken of maanden na de operatie kan duren. Maar is meestal geen doorlopend probleem. Als het aanhoudt, zijn er meestal andere onderliggende problemen.
  • Probleem met de flap: dit kan gebeuren wanneer het hoornvlies flapje dat tijdens LASEK is gemaakt, verplaatst nog voordat het het heeft kunnen helen. Je kan dit helpen voorkomen door nazorg instructies op te volgen en niet in je ogen te wrijven, te zwemmen of te snel weer te sporten.

Kan ik blind worden als gevolg van een laserbehandeling?

Voor sommige patiënten die een ooglaserbehandeling overwegen, is hun grootste angst blindheid als gevolg van de procedure. Blindheid wordt altijd vermeld als een mogelijk neveneffect van elke oogoperatie, maar dit kan alleen het gevolg zijn van ernstige complicaties in het oog (bijvoorbeeld een ernstige infectie).

Waarom ooglaseren als extreem veilig wordt beschouwd is dat ooglaseren een zeer oppervlakkige en nauwkeurig gecontroleerde procedure is. Wat betekent dat de laser alleen in contact komt met het oppervlak van jouw oog. In het onwaarschijnlijke geval dat er een infectie of schade zou optreden, is de kans dat je innerlijke oog wordt aangetast extreem laag.

Misschien vind je het ook geruststellend om te weten dat onze oogartsen hooggekwalificeerd zijn en tot de beste ter wereld behoren.

Ooglaseren wordt als veilig beschouwd voor in aanmerking komende patiënten

Tijdens je vooronderzoek nemen we je volledige medische geschiedenis door, onderzoeken we grondig je ogen en bespreken jouw specifieke visuele doelen en eventuele onzekerheden. Deze afspraak duurt ongeveer 1,5 uur en je krijgt de gelegenheid om zoveel vragen te stellen als je wilt.

Wanneer je voldoet aan de criteria, zal onderzocht worden welke behandeling voor jou het meest geschikt is:

  • LASEK: In een eerste fase wordt een het hoornvlies (epitheel) flap losgemaakt door middel van een alcohol oplossing en opgerold. Daarna zal het hoornvlies worden omgevormd met de excimerlaser, de Schwind Amaris 750 S.
  • TransPRK: ook bekend als ‘no-touch’ PRK. Bij deze behandeling wordt de bovenste laag van uw hoornvlies verwijderd met de Schwind Amaris excimerlaser (in plaats van handmatige verwijdering). De laser wordt vervolgens gebruikt om het onderliggende hoornvliesweefsel opnieuw vorm te geven.
  • INTRALASE: Dit is een doorontwikkeling van de Lasek laserbehandeling. Tijdens de Intralase Femtosecond behandeling maakt de chirurg een flapje in het midden van het bovenste laagje hoornvlies. Dit flapje wordt omgeslagen, maar blijft aan één zijde vastzitten aan het hoornvlies. Op de plaats waar het flapje eerst zat, corrigeert een laser het zicht. Bij Intralase Femtosecond haalt deze laser een minuscule hoeveelheid weefsel weg onder het flapje.
  • CLEAR (SMILE): Cornea Lenticule Extraction for Advanced Refractive-Correction (CLEAR) is de nieuwste refractieve chirurgie voor correctie van bijziendheid en astigmatisme met laser. Deze procedure lijkt sterk op de Small Incision Lenticule Extraction (SMILE), gemaakt met de Femto LDV Z8 femtoseconde laser.

Veel van onze patiënten worden behandeld met Intralase, omdat dit de meest uitgevoerde procedure is. In het algemeen is dit omdat Intralase een kortere hersteltijd heeft – niet omdat de ene procedure ‘beter’ is dan de andere. Alle behandelingen zorgen voor uitstekende resultaten en hebben vergelijkbare veiligheidsprofielen.

In sommige situaties kan echter één procedure worden aanbevolen boven de andere op basis van factoren zoals uw levensstijl, visuele doelen, algemene gezondheid van het oog en de dikte en symmetrie van uw hoornvliezen.

Kies een gerenommeerde kliniek met de nieuwste technologie

Onze kliniek is heeft een een ultramoderne operatiekamer, uitgerust met de Femtosecond laser Ziemer Femto LDV Z8 en de De Schwind Amaris 750 S excimer laser. Deze excimer laser is momenteel de snelste excimer laser beschikbaar op de markt. Deze geavanceerde technologie vertaalt zich in uitstekende visuele resultaten en verbeterde veiligheid voor onze patiënten.

Laseren is niet ‘one size fits all’

Er is geen standaardoplossing voor het corrigeren van refractieafwijkingen, dus laseren is misschien niet de meest geschikte behandeling voor iedereen. Soms komt uit het vooronderzoek naar boven dat wij de behandeling helemaal niet kunnen aanbevelen. Deze beslissing is afgestemd op de individuele omstandigheden, geschiktheid en behoeften van elke patiënt.

Populaire pagina's

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top