skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge openingskorting tot wel €350,- voor de eerste 150 behandelingen

Wat zijn de risico’s van een ooglaserbehandeling?

Risico's Ooglaserbehandeling

Al meer dan 30 jaar worden lasertechnieken overal ter wereld uitgevoerd om refractieve afwijkingen, zoals kortzichtigheid (bijziendheid), verziendheid (hypermetropie) en astigmatisme te corrigeren. Gedurende deze tijd hebben duizenden klinische onderzoeken aangetoond dat laseren een van de veiligste keuzemogelijkheden is die tegenwoordig beschikbaar is.

Alle medische en chirurgische procedures dragen echter een zekere mate van risico, dus het is uiterst belangrijk om een ​​ervaren oogarts te kiezen en een kliniek die is uitgerust met de nieuwste technologie om kans op complicaties te verkleinen.

Het risico op complicaties en bijwerkingen is laag

De meeste complicaties en bijwerkingen van ooglaseren zijn tijdelijk en ze verdwijnen meestal vanzelf of met een nabehandeling. Mogelijke problemen om op te letten zijn oa:

  • Over- of ondercorrectie van je brekingsfout: dit betekent dat de focus vermogen van jouw oog na de operatie iets buiten het doelbereik ligt. Het is ongebruikelijk en kan bijna altijd worden gecorrigeerd met een verbeteringsbehandeling om de vorm van je hoornvlies verder te verfijnen. Het percentage verbeteringsbehandelingen is wereldwijd ongeveer 1%. Het Nationaal Oogcentrum geeft een levenslange garantie op de CLEAR, Intralase en TransPRK behandelingen, in het onwaarschijnlijke geval dat zo’n extra behandeling nodig is.
  • Verlies van visuele scherpte: dit is wanneer jouw zicht fluctueert en mogelijk niet zo duidelijk is als het was direct na de behandeling. Het komt voor bij ongeveer 1-2% van de mensen, terwijl hun zicht na de operatie stabiliseert. Normaal verdwijnt dit binnen 6 maanden na de behandeling.
  • Droge ogen: dit is een vaak voorkomende bijwerking die tot enkele weken of maanden na de operatie kan duren. Maar is meestal geen doorlopend probleem. Als het aanhoudt, zijn er meestal andere onderliggende problemen.
  • Probleem met de flap: dit kan gebeuren wanneer het hoornvlies flapje dat tijdens LASEK is gemaakt, verplaatst nog voordat het het heeft kunnen helen. Je kan dit helpen voorkomen door nazorg instructies op te volgen en niet in je ogen te wrijven, te zwemmen of te snel weer te sporten.

Kan ik blind worden als gevolg van een laserbehandeling?

Voor sommige patiënten die een ooglaserbehandeling overwegen, is hun grootste angst blindheid als gevolg van de procedure. Blindheid wordt altijd vermeld als een mogelijk neveneffect van elke oogoperatie, maar dit kan alleen het gevolg zijn van ernstige complicaties in het oog (bijvoorbeeld een ernstige infectie).

Waarom ooglaseren als extreem veilig wordt beschouwd is dat ooglaseren een zeer oppervlakkige en nauwkeurig gecontroleerde procedure is. Wat betekent dat de laser alleen in contact komt met het oppervlak van jouw oog. In het onwaarschijnlijke geval dat er een infectie of schade zou optreden, is de kans dat je innerlijke oog wordt aangetast extreem laag.

Misschien vind je het ook geruststellend om te weten dat onze oogartsen hooggekwalificeerd zijn en tot de beste ter wereld behoren.

Ooglaseren wordt als veilig beschouwd voor in aanmerking komende patiënten

Tijdens je vooronderzoek nemen we je volledige medische geschiedenis door, onderzoeken we grondig je ogen en bespreken jouw specifieke visuele doelen en eventuele onzekerheden. Deze afspraak duurt ongeveer 1,5 uur en je krijgt de gelegenheid om zoveel vragen te stellen als je wilt.

Wanneer je voldoet aan de criteria, zal onderzocht worden welke behandeling voor jou het meest geschikt is:

  • LASEK: In een eerste fase wordt een het hoornvlies (epitheel) flap losgemaakt door middel van een alcohol oplossing en opgerold. Daarna zal het hoornvlies worden omgevormd met de excimerlaser, de Schwind Amaris 750 S.
  • TransPRK: ook bekend als ‘no-touch’ PRK. Bij deze behandeling wordt de bovenste laag van uw hoornvlies verwijderd met de Schwind Amaris excimerlaser (in plaats van handmatige verwijdering). De laser wordt vervolgens gebruikt om het onderliggende hoornvliesweefsel opnieuw vorm te geven.
  • INTRALASE: Dit is een doorontwikkeling van de Lasek laserbehandeling. Tijdens de Intralase Femtosecond behandeling maakt de chirurg een flapje in het midden van het bovenste laagje hoornvlies. Dit flapje wordt omgeslagen, maar blijft aan één zijde vastzitten aan het hoornvlies. Op de plaats waar het flapje eerst zat, corrigeert een laser het zicht. Bij Intralase Femtosecond haalt deze laser een minuscule hoeveelheid weefsel weg onder het flapje.
  • CLEAR (SMILE): Cornea Lenticule Extraction for Advanced Refractive-Correction (CLEAR) is de nieuwste refractieve chirurgie voor correctie van bijziendheid en astigmatisme met laser. Deze procedure lijkt sterk op de Small Incision Lenticule Extraction (SMILE), gemaakt met de Femto LDV Z8 femtoseconde laser.

Veel van onze patiënten worden behandeld met Intralase, omdat dit de meest uitgevoerde procedure is. In het algemeen is dit omdat Intralase een kortere hersteltijd heeft – niet omdat de ene procedure ‘beter’ is dan de andere. Alle behandelingen zorgen voor uitstekende resultaten en hebben vergelijkbare veiligheidsprofielen.

In sommige situaties kan echter één procedure worden aanbevolen boven de andere op basis van factoren zoals uw levensstijl, visuele doelen, algemene gezondheid van het oog en de dikte en symmetrie van uw hoornvliezen.

Kies een gerenommeerde kliniek met de nieuwste technologie

Onze kliniek is heeft een een ultramoderne operatiekamer, uitgerust met de Femtosecond laser Ziemer Femto LDV Z8 en de De Schwind Amaris 750 S excimer laser. Deze excimer laser is momenteel de snelste excimer laser beschikbaar op de markt. Deze geavanceerde technologie vertaalt zich in uitstekende visuele resultaten en verbeterde veiligheid voor onze patiënten.

Laseren is niet ‘one size fits all’

Er is geen standaardoplossing voor het corrigeren van refractieafwijkingen, dus laseren is misschien niet de meest geschikte behandeling voor iedereen. Soms komt uit het vooronderzoek naar boven dat wij de behandeling helemaal niet kunnen aanbevelen. Deze beslissing is afgestemd op de individuele omstandigheden, geschiktheid en behoeften van elke patiënt.

Populaire pagina's

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top