skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Ooglaseren en voorzetlenzen geen optie?

Alles over jouw EDOF lenzen

Zijn ooglaseren en voorzetlenzen geen optie meer? Maar wil je toch van je (lees)bril of lenzen af? Dan kun je kiezen uit 3 mogelijkheden:
Standaard Monofocale lenzen, EDOF lenzen of Trifocale lenzen.

Op deze pagina vertellen we je alles over EDOF lenzen en het verschil met Trifocale lenzen.

EDOF uitgelegd

EDOF staat voor Extended Depth of Focus. Deze lenzen zijn een geavanceerde oplossing voor ouderdomsverziendheid en andere visuele problemen. Dat geldt ook voor cilinderafwijkingen.

De techniek van EDOF lenzen

EDOF-lenzen maken gebruik van geavanceerde optische technologieën om het brandpunt te verlengen. Ze zorgen voor een continue en vloeiende overgang tussen verschillende afstanden van veraf tot en met de tussenafstanden.

Kortom: een prima oplossing voor de verte en de tussenafstand zoals voor computerwerk, koken of het dashboard in de auto. Voor de echte leesafstand, zeker met beperkt licht en kleine lettertjes, is meestal nog wel een leesbril nodig.

De voordelen van EVO Visian ICL lenzen

Minder Visuele Artefacten (storende licht verschijnselen)

EDOF-lenzen staan bekend om hun lagere kans op halo’s en schitteringen in vergelijking met multifocale lenzen, zoals trifocale lenzen.

Uitstekend tussenliggend zicht

EDOF lenzen bieden een goede gezichtsscherpte voor tussenliggende afstanden, wat ideaal is voor activiteiten zoals computerwerk en andere dagelijkse taken.

Comfortabele aanpassing

De overgang tussen verschillende afstanden is soepel en vloeiend, waardoor de hersenen zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan de nieuwe manier van zien.

Vergelijking met trifocale lenzen

Hoewel EDOF- en trifocale lenzen beiden zijn ontworpen om presbyopie te corrigeren, zijn er ook verschillen:

Diepte van focus

Trifocale lenzen bieden scherp zicht op drie specifieke afstanden: dichtbij, tussenliggend en veraf. EDOF-lenzen daarentegen bieden een verlengde diepte van focus zonder duidelijke overgangen. Dat resulteert in een vloeiendere visuele ervaring.

Visuele artefacten

Trifocale lenzen kunnen vaker visuele bijwerkingen veroorzaken, zoals halo’s en schitteringen, vooral ’s nachts. EDOF-lenzen hebben deze problemen in mindere mate, wat bijdraagt aan een comfortabelere visuele ervaring.

Effectiviteit voor dichtbij zicht

Trifocale lenzen zijn vaak effectiever voor zeer dichtbij zicht, zoals het lezen van kleine lettertjes. EDOF-lenzen zijn mogelijk minder effectief voor deze specifieke afstand, hoewel ze een breder bereik van bruikbare visuele afstanden bieden.

EDOF vs Trifocale lenzen, geschiktheid en voorkeur

De keuze tussen EDOF- en trifocale lenzen hangt niet alleen af van jouw behoeften en levensstijl. Maar ook van de mogelijkheden en eventuele beperkingen die de arts bij jouw oog ziet. Maar als je kunt kiezen uit beide opties dan zijn hier zijn enkele overwegingen:

Dagelijkse activiteiten:

Voor mensen die veel tijd besteden aan tussenliggende activiteiten, zoals werken op een computer, kunnen EDOF-lenzen een betere keuze zijn.

Nachtzicht:

Als u zich zorgen maakt over halo’s en schitteringen tijdens het autorijden ’s nachts, kunnen EDOF-lenzen een voordeel bieden.

Nauwkeurig werk van dichtbij:

Voor taken die zeer dicht bij goed zicht vereisen, kunnen trifocale lenzen een betere optie zijn.

Conclusie

EDOF-lenzen zijn ideaal voor een breed scala van afstanden. Ze hebben minder visuele artefacten en een soepele overgang tussen verschillende afstanden. Daarom zijn ze een uitstekende keuze voor veel patiënten.

Trifocale lenzen bieden ook voordelen, vooral voor dichtbij zicht. Maar vind je comfort en een breder bereik van scherp zicht zonder overgangen het belangrijkste? Dan kies je het beste voor EDOF-lenzen.

De keuze tussen EDOF- en trifocale lenzen hangt niet alleen af van jouw behoeften en levensstijl. Ook de mogelijkheden en beperkingen die de oogarts constateert bij het vooronderzoek, kunnen de keuze beïnvloeden.

Plan nu een gratis en vrijblijvend onderzoek en gesprek met een van onze oogartsen. En kijk wat voor jou de ideale lensvervangende ingreep is.

De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis
vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top