skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Herstel na ooglaseren

Voor een optimaal herstel is het belangrijk dat je onze instructies goed opvolgt. Welke dat zijn kun je op deze pagina en in de behandelbrochure lezen. Daarbij moet je de oogmedicatie gebruiken, rust nemen en op de nacontroles bij ons langskomen.

Zicht en gevoel, kort na de behandeling

De eerste paar uren of dagen kun je wat ongemakken ervaren na je behandeling. Het is volkomen normaal dat je ogen wat gevoelig kunnen zijn en dat je zicht nog niet meteen scherp is. Hoe snel dit herstelt verschilt per persoon en per behandeling.

BehandelingUp and runningHerstel zicht
CLEAR1-2 dagenNa een paar dagen scherp zicht
IntraLASIK1-2 dagenNa een paar dagen scherp zicht
TransPRK7-10 dagenVolledig scherp zicht na enkele weken
Lasek7-10 dagenVolledig scherp zicht na enkele weken

Herstel na CLEAR behandeling

De CLEAR behandeling is de behandeling met het minste ongemakken en de snelste hersteltijd van alle ooglaserbehandelingen. Als de verdoving is uitgewerkt kun je een beetje irritatie voelen, alsof er een vuiltje in je oog zit. Dat is in de meeste gevallen na een uur wel verdwenen. De volgende dag ben je gewoon weer up and running. Het zicht herstelt erg snel en wordt de dagen na de ingreep steeds scherper.

Herstel na IntraLASIK behandeling

Na de verdoving kun je een aantal uren wat ongemakken ervaren. Daarbij kun je denken aan een beetje branderig gevoel. In de meeste gevallen is dat na een uur of 4 wel verdwenen. Na 24 – 48 uur is het zicht eigenlijk alweer scherp. De volgende dag kun je het meeste van je dagelijkse bezigheden weer gewoon oppakken.

Herstel na TransPRK/ Lasek behandeling

Bij de TransPRK en de Lasek duurt het herstel meestal iets langer. Je ogen kunnen een aantal dagen gevoeliger zijn. Maar daarvoor krijgt u van ons pijnstillende oogdruppels. In die tijd herstelt de buitenste laag van het hoornvlies op een natuurlijke manier. Vergelijk het maar met een schaafwondje dat moet genezen. Na een paar dagen kun je je normale gang van zaken weer oppakken en na een week is het zicht alweer bijna helemaal scherp.

Controles en nazorg , wat mag ik niet doen?

Een goede nazorg vinden we heel belangrijk bij het Nationaal Oogcentrum. We willen het herstel van je oog en zicht goed volgen.

Daarom plannen we minimaal 5 nacontroles in. De eerste meteen na je behandeling. Bij een CLEAR en Intralasik behandeling volgt de 2e meteen de dag na de behandeling. Heb jij een TransPRK of Lasek behandeling? Dan volgt de tweede controle zo’n 5 dagen na je behandeling. En vervolgens na een week, een maand, 6 maanden en een jaar.

Daarbij is het voor een snel en veilig herstel belangrijk dat je je aan een aantal leefregels houdt. De oogarts kan, met het oog op jouw specifieke situatie, nog extra advies geven.

Lees hier meer over de na controles en wat je wel en niet mag doen in het kader van de nazorg bij een ooglaserbehandeling.

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top