Maak een afspraak

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

skip to Main Content

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

Prijzen ooglaseren

Ogen laseren is een medische behandeling met relatief hoge kosten. Daarom hebben mensen er veel vragen over. Wat kost ooglaseren? Hoe duur is ooglaseren eigenlijk? Zijn er nog vergoedingen of fiscale voordelen waar ik voor in aanmerking kom? Dit zijn vragen waar mensen mee zitten. Hieronder vindt u het antwoord op diverse vragen over de kosten van ogen laten laseren.

Ooglaseren: wat kost het?

De prijs van ooglaseren is vooral afhankelijk van twee zaken:
1) het soort behandeling en 2) de ooglaserkliniek waar de behandeling plaatsvindt. Er kunnen grote verschillen in tarieven voor ogen laseren zitten. In zijn algemeenheid loopt de prijs van een ooglaserbehandeling uiteen van €500,- tot €2.500,- per oog. Wilt u precies weten wat ooglaseren kost? Veel oogklinieken bieden een overzicht van hun tarieven voor ooglaseren. Houd er wel rekening mee dat niet elke behandelmethode geschikt is voor iedereen. Hoe duur ooglaseren voor u precies zal zijn, weet u pas na een intake of eyescan.

Is ooglaseren aftrekbaar?

Nee. De kosten voor ogen laten laseren zijn niet aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Gemaakte kosten voor medische behandelingen en hulpmiddelen zijn soms aftrekbaar. Helaas vallen “hulpmiddelen ter ondersteuning van het gezichtsvermogen” hier niet onder. Ook de kosten van brillen of lenzen zijn om die reden niet aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.

Waarom is ooglaseren zo duur?

De voornaamste reden dat ooglaseren relatief duur is, is omdat kosten die de ooglaserkliniek maakt, hoog zijn. De meeste ooglaserbehandelingen zijn weliswaar heel kort, maar het extreem nauwkeurige laserapparaat is duur in aanschaf. Dat zie je terug in de kosten van ooglaseren. De prijs van ooglaseren wordt ook beïnvloed door de aanwezigheid van het medische personeel, tijdens de behandeling. Het risico van ooglaseren is heel erg klein mede omdat er bij elke behandeling voldoende deskundig personeel aanwezig is. Ook daarom is ooglaseren zo duur.

Wat kost ooglaseren in Turkije?

Sommige mensen wijken uit en kiezen voor ooglaseren in Turkije. De voornaamste reden daarvoor is dat de prijs van ooglaseren in Turkije lager ligt dan hier. De keerzijde van uw ogen laten laseren in Turkije is dat u minder garanties heeft over de kwaliteit van de behandeling. Het is natuurlijk niet gezegd dat de behandeling in Turkije slecht is, maar u heeft niet de bescherming van de Nederlandse wet achter de hand. Ook de kosten voor een ticket en verblijf moeten natuurlijk bij de prijs van ooglaseren worden opgeteld.

Wat kost ooglaseren in België?

Ogen laten laseren in België is niet per se goedkoper dan in Nederland. De kosten van ooglaseren in België zijn vergelijkbaar. De keuze voor een ooglaserbehandeling in België komt soms tot stand vanwege de kwaliteit of lage tarieven van een bepaalde ooglaserkliniek. Want wie voor ogen laseren kijkt in België én Nederland heeft de beste kans om te slagen met een beperkt budget.

Back To Top