skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge openingskorting tot wel €350,- voor de eerste 150 behandelingen

Hoe je ogen veranderen naarmate je ouder wordt

blank

Naarmate we ouder worden veranderen onze ogen. We gaan minder scherp zien en kunnen vatbaarder worden voor oogaandoeningen die het zicht aantasten.

Moeite met lezen

Op de leeftijd van 40 jaar of ouder beginnen de meeste mensen presbyopie te ervaren, oftwel, tijd voor een leesbril. Uit onderzoek blijkt dat daar vaak veel te lang mee gewacht wordt, en brengen we jaren door met boeken op afstand te houden of op zoek te gaan naar versies in grote letters. Naast een leesbril kan presbyopie ook worden verholpen met bifocale lenzen of een monovisie behandeling waarbij een lensrecept één oog corrigeert voor afstand en het andere oog voor dichtbij.

Niet langer scherp kunnen zien

Zo’n 20 jaar later kunnen je ogen een nieuwe uitdaging vormen: cataract. Hoewel presbyopie wordt veroorzaakt door een progressief verlies van lensflexibiliteit, treedt staar (cataract) op wanneer de lens troebel wordt, waardoor het beeld dat het op het netvlies wordt geprojecteerd, verduisterd.

Dit kan voorkomen bij mensen vanaf 60 jaar en ouder. Het vertroebelingseffect vordert uitermate langzaam, en het enige herkenbare symptoom is de geleidelijke vervaging van het zicht. Cataract komt vaak voor en de oplossing is dan ook routinematig: elk jaar worden miljoenen staaroperaties uitgevoerd. Bij deze handige procedure wordt de troebele lens verwijderd en vervangen door een lensimplantaat dat levenslang helder blijft.

Als je meer wilt weten over manieren om een ​​helder zicht een leven lang te behouden, nodigen we je uit om een ​​persoonlijk en vrijblijvend consult in te plannen met een van onze oogartsen.

Populaire pagina's

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top