skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Niet geschikt voor ooglaseren?

Alles over jouw Trifocale lenzen

Kunnen je ogen niet meer gelaserd worden en wil je graag je (lees) bril of lenzen voorgoed vaarwel zeggen? Dan zijn er 3 mogelijkheden;
Standaard monofocale lenzen, EDOF lenzen of trifocale lenzen

Op deze pagina vertellen we je alles over trifocale lenzen en het verschil met EDOF lenzen.

Trifocale lenzen uitgelegd

Trifocale lenzen zijn kunstlenzen die je normale lenzen vervangen en je zicht op alle afstanden corrigeren. Inclusief dichtbij, de leesafstand. Deze lens is ook beschikbaar met een correctie voor cilinders.

Gewone multifocale lenzen bieden slechts twee scherpstelgebieden; dichtbij en veraf. Maar met trifocale lenzen komt daar een derde scherpstelgebied bij. Dat is de tussenafstand op 40-80 centimeter. Dit is de afstand voor computergebruik of het dashboard van je auto.

De techniek van trifocale lenzen

Bij trifocale implantlenzen wordt het binnenvallende licht afgebogen tot 3 focuspunten, die overeenkomen met verzicht, tussenzicht (computer en dashboard) en lees zicht.

De 3 optische profielen zijn zo ontworpen dat de overgang tussen de scherpstelgebieden soepel verloopt. Daardoor ontstaat een ontspannen en natuurlijke kijkervaring.

De voordelen van Trifocale lenzen

Diepte van focus

Het allerbelangrijkste voordeel van trifocale lenzen is dat je op alle afstanden scherp kunt zien. Zonder bril of lenzen en zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het zicht.
Of het nu gaat om lezen, computerwerk of het bekijken van objecten op afstand. Trifocale lenzen bieden helder zicht in nagenoeg alle situaties.

Effectiviteit voor dichtbij zicht; vaarwel leesbril

Een ander voordeel van trifocale lenzen is hun effectiviteit voor dichtbij zicht. Of het nu gaat om het lezen van een boek, het bekijken van een smartphone of het uitvoeren van fijn werk. Trifocale lenzen bieden scherp zicht op korte afstanden, waardoor dagelijkse taken gemakkelijker worden.

Vergelijking trifocale lenzen met EDOF lenzen

Trifocale en EDOF lenzen zijn beiden ontworpen om ouderdomsverziendheid te corrigeren en op meerdere afstanden scherp te zien. De keuze tussen deze 2 lenzen hangt niet alleen af van jouw persoonlijke behoeften en levensstijl. Maar ook van de mogelijkheden en eventuele beperkingen die de arts bij jouw oog ziet. Maar als je kunt kiezen uit beide opties dan zijn hier zijn enkele overwegingen:

Geschiktheid en overwegingen

Trifocale lenzen zijn geschikt voor mensen die behoefte hebben aan duidelijk zicht op drie afstanden: dichtbij, tussenliggend en veraf. Ze bieden een breder scherpstelbereik dan EDOF-lenzen. Zeker voor dichtbij, maar Trifocale lenzen kunnen soms iets meer visuele artefacten veroorzaken.

Dagelijkse activiteiten

Trifocale lenzen zijn ideaal voor dagelijkse activiteiten, zoals lezen, computerwerk en sociale interactie. Ze bieden een naadloze overgang tussen verschillende kijkafstanden, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen schakelen tussen taken.

Nachtzicht

Hoewel trifocale lenzen over het algemeen goed presteren bij weinig licht, kunnen sommige mensen ervaren dat hun nachtzicht iets verminderd is vanwege mogelijke visuele artefacten (lichtkringen en lichtverstrooiing). Dit kan per persoon verschillen.

Nauwkeurig werk van dichtbij

Voor nauwkeurig werk van dichtbij, zoals het lezen van kleine lettertypen of het uitvoeren van fijn handwerk, bieden trifocale lenzen uitstekend zicht en scherpte.

Conclusie

Trifocale lenzen bieden een effectieve oplossing om scherp te zien op verschillende afstanden. Met hun brede scherpstelbereik en geschiktheid voor diverse dagelijkse activiteiten, zijn trifocale lenzen een populaire keuze voor veel mensen die het liefst nooit meer een (lees)bril of contactlenzen dragen.

Plan een vooronderzoek en gesprek met de oogarts om te bepalen welke lenzen het beste bij jou passen.

De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis
vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top