skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Voorzetlenzen

vanaf

1850,-

per oog

Voorzetlenzen

vanaf

1850,-

per oog

Afspraak maken

Alles over voorzetlenzen, een contactlens in je oog

Misschien zijn jouw ogen niet geschikt voor ooglaseren. Of wil je dat zelf liever niet? In dat geval zijn voorzetlenzen de ideale oplossing. Bij voorzetlenzen plaatsen we een kunstlens voor de natuurlijke eigen lens in je oog. Dus eigenlijk is het een contactlens, maar dan in je oog in plaats van erop.

Met een voorzetlens kunnen we alle zichtafwijkingen verhelpen. Voorzetlenzen zijn bij uitstek geschikt voor een grote zichtafwijking (plus of min), een dun hoornvlies, een cilinder, of droge ogen.

Hoe werkt de behandeling

De ingreep wordt veel toegepast en is pijnloos door de verdovende oogdruppels. Het plaatsen van de flexibele voorzetlens duurt +/- 15 minuutjes per oog en de vorm en structuur van het oog blijft volledig in tact.

 • Als eerste worden je ogen gedruppeld. Dat zorgt ervoor dat je geen pijn voelt van de ingreep en dat je pupillen verwijd worden.
 • Vervolgens maakt de oogarts een microscopisch sneetje (3,2 – 6 mm) aan de zijkant van het oog.
 • Vervolgens brengt hij de lens opgerold in en plaatst hij hem in de achterste oogkamer; achter de iris en voor de natuurlijke ooglens.
 • Na de behandeling volgt meteen de eerste controle waarna je naar huis kunt om uit te rusten
 • De volgende dag zien we je graag voor de eerstvolgende nacontrole.
 • Daarna blijf je nog een week of 4 druppelen en kom je op alle nacontroles die we met je inplannen.

Het herstel na voorzet lenzen is zeer snel en comfortabel, niemand kan je voorzetlens zien zitten en je bent verlost van je bril of contactlenzen.

Ben ik geschikt? Doe de online test!

Voordelen van voorzetlenzen

Voorzetlenzen worden door veel oogartsen aangeraden wanneer iemand niet geschikt is voor ooglaseren, er zijn verschillende voordelen aan verbonden:

 • Geen bril meer een bril of lenzen!
 • Pijnloze behandeling
 • Behandeling in 20-30 minuten klaar
 • Erg snel herstel
 • Geschikt voor hoge zichtafwijkingen
 • Resultaat is heel goed te voorspellen
 • Vorm en structuur van het oog blijven in tact
 • Omkeerbaar; kan worden verwijderd of vervangen

Veelgestelde vragen

Wat is een voorzetlens?

Een voorzetlens is een lens die in het oog wordt geïmplanteerd om zichtafwijkingen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren. De voorzetlens werkt samen met de natuurlijke lens van het oog om de algehele zichtkwaliteit te verbeteren.

Voor wie is een voorzetlens bij uitstek geschikt?

De voorzetlens is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoge mate van bijziendheid, verziendheid of astigmatisme en mensen die geen goede kandidaten zijn voor ooglaserchirurgie. Een oogarts voert altijd eerst een grondig onderzoek uit om de geschiktheid te bepalen.

Wat zijn de voordelen van een voorzetlens?

Met voorzetlenzen kunnen we grotere zichtafwijkingen corrigeren dan met een ooglaserbehandeling. Ze zijn ook omkeerbaar en kunnen een betere optie zijn voor mensen met droge ogen of dunne hoornvliezen.

Hoe verloopt de implantatieprocedure?

De procedure is poliklinisch en duurt ongeveer 15-30 minuten per oog. Onder plaatselijke verdoving maakt de chirurg een kleine incisie in het hoornvlies. Vervolgens plaatst hij de voorzetlens voor de natuurlijke lens. Herstel is erg snel en met minimale ongemakken.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van voorzetlenzen?

Zoals bij elke operatie zijn er risico’s, waaronder infectie, verhoogde intraoculaire druk, en lensverplaatsing. Tijdelijke bijwerkingen kunnen droge ogen, schitteringen en halo’s rond lichten zijn. Ernstige complicaties zijn extreem zeldzaam bij onze ervaren chirurgen.

Hoe lang gaat een voorzetlens mee?

Voorzetlenzen zijn ontworpen om levenslang mee te gaan. In zeldzame gevallen kan een lens verwijderd of vervangen moeten worden vanwege complicaties of veranderingen in het gezichtsvermogen. Regelmatige oogcontroles zijn essentieel.

Kun je een voorzetlens combineren met andere oogcorrecties?

Ja, een voorzetlens kan gecombineerd worden met een ooglaserbehandeling voor verdere optimalisatie van het gezichtsvermogen. De oogarts bepaalt de beste combinatie op basis van individuele behoeften en ooggezondheid.

Hoe is het herstel na de implantatie van de voorzetlenzen?

Na het plaatsen van extra lenzen of voorzetlenzen is er nauwelijks sprake van een herstelperiode. Je ziet zeer snel scherp zonder klachten. De meeste mensen kunnen dag na de ingreep hun dagelijkse handelingen weer oppakken.

Wat kost de implantatie van een voorzetlens?

De kosten variëren, maar liggen meestal tussen €1850,- en € 2500,- per oog, afhankelijk van de gekozen lenzen.

De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis
vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top