Lasek

Informatie Lasek behandeling

Overweegt u om uw ogen te laten laseren? Grote kans dat u – net als veel anderen – al langer met dat idee rondloopt. Er zijn diverse soorten laserbehandelingen en wij helpen u daarin wegwijs te worden. Hier vindt u belangrijke informatie over een Lasek behandeling.

Lasek staat voor Laser Assisted Epithelial Keratomileusis. Bij deze ooglaserbehandeling wordt de bovenste laag van het hoornvlies losgeweekt met alcohol. Deze behandeling is speciaal geschikt voor mensen die niet in aanmerking komen voor de Femtolasik methode of een verhoogd risico lopen op oogletsel. Lasek zelf is een variant op de PRK methode, een van de eerste lasermethoden die werd toegepast. Het verschil tussen PRK en Lasek is dat bij Lasek het buitenste laagje van het hoornvlies niet wordt verwijderd. In plaats daarvan wordt dit laagje tijdens de behandeling opzij geschoven en na de behandeling weer teruggeschoven en van een beschermende lens voorzien.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de Lasek methode?Neem dan vrijblijvend contact op. Wij nemen graag alle tijd om uw vragen te beantwoorden. En om te kijken welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Ervaringen met Lasek

Voordelen van Lasek

  • Korte hersteltijd;
  • Relatief voordelig;
  • Geschikt voor mensen met een dun hoornvlies;
  • Een van de veiligste ooglaserbehandelingen.

Nadelen van Lasek

  • Niet geschikt voor hogere afwijkingen;
  • Zicht kan kort na Lasek behandeling wazig zijn;
  • Soms sprake van overcorrectie, direct na behandeling.

Lasek behandeling; wat kost het?

Hierboven leest u dat Lasek relatief voordelig is. Deze behandeling kostbij ons €950,-. Diverse andere behandelingen hebben hogere kosten voor ooglaseren. Houd u bij het kiezen van een behandeling en ooglaserkliniek ook rekening met de eventuele ooglaser vergoeding van uw zorgverzekeraar. Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van ooglaseren met Lasek methode vanuit de basiszorg terwijl de meeste verzekeraars ook aanvullende dekking aanbieden hiervoor.

Meer informatie over vergoedingen door verzekeraars vind u hier.

Veiligheid

Een Lasek behandeling is zeer veilig. Dergelijke behandelingen worden al tientallen jaren succesvol uitgevoerd. Geen enkele medische behandeling is echter geheel zonder risico’s. Ooglaseren kent enkele specifieke risico’s, zo ook de Lasek methode. De meeste risico’s hebben echter betrekking op tijdelijke effecten, die hiervoor al bij de nadelen benoemd zijn. Dat u permanente zichtbeschadiging oploopt is gelukkig niet mogelijk. U kunt niet blind of slechtziend worden van een Lasek behandeling.