skip to Main Content

Intralase behandeling

Over de Intralase (Intralasik) laserbehandeling

Intralase is een doorontwikkeling van de Lasik laserbehandeling. Tijdens de Intralase Femtosecond behandeling maakt de chirurg een flapje in het midden van het bovenste laagje hoornvlies. Dit flapje wordt omgeslagen, maar blijft aan één zijde vastzitten aan het hoornvlies. Op de plaats waar het flapje eerst zat, corrigeert een laser het zicht. Bij Intralase Femtosecond haalt deze laser een minuscule hoeveelheid weefsel weg onder het flapje. Hierdoor ziet u na de behandeling weer scherp.

Deze Intralasik behandeling is geschikt voor een brede doelgroep. In principe komt u in aanmerking met scherptes tussen -10 en +4 en/of een cilinder van maximaal 6.

Voordelen van de Intralase methode

Zeer snelle hersteltijd

Bijna direct of tot maximaal 6 uur na de behandeling heeft u al meer dan 50% zicht en de volgende ochtend kunt u 100% scherp zien. In de meeste gevallen kunt u de volgende dag alweer gelijk aan het werk of naar school.

Bewezen methode

Met miljoenen geslaagde behandelingen wereldwijd heeft de Intralase ooglasermethode zich ronduit bewezen, zo ook jarenlang in onze kliniek.

Pijnloze behandeling

Deze behandeling verloopt geheel pijnloos. U wordt plaatselijk in uw ogen verdoofd en bent volledig bij bewustzijn tijdens de ingreep. Afgezien van wat druk op de ogen, voelt u niets. Na de behandeling tranen uw ogen misschien lichtelijk of jeuken ze een beetje. Meestal gaat dit binnen 4 tot 6 uur over.

Geschikt voor bijna alle afwijkingen

Deze behandeling is geschikt voor een brede doelgroep. Bijziendheid, verziendheid en bijvoorbeeld cilinderafwijkingen kunnen we met de Intralase corrigeren. In principe komt u in aanmerking met scherptes tussen -10 en +4 en/of een cilinder van maximaal 6.

Veel gestelde vragen over Intralase

Wat is Intralase?

De IntraLase-methode is een 100% mesvrije techniek die wordt gebruikt om de eerste stap in de LASIK-procedure uit te voeren: het creëren van het hoornvlies flapje. De creatie van het hoornvlies flapje bereidt het oog voor op de tweede stap van de LASIK-procedure, waarbij een excimeerlaser wordt gebruikt op het binnenste hoornvlies om het gezichtsvermogen te corrigeren.

Doet Intralase pijn?

Voorafgaand aan het maken van de flap krijgt u verdovende oogdruppels toegediend. Daarna past de oogarts een speciale ring en een instrument toe dat uw hoornvlies vlak maakt als voorbereiding op de IntraLase-methode. Dit proces is niet pijnlijk – patiënten melden dat ze slechts een lichte druk voelen.

Is Intralase veilig?

Intralase is een van de veiligste laserbehandelingen die er zijn. Complicaties tijdens of na de behandeling zijn zeldzaam. Er kan soms sprake zijn van irritaties aan de ogen die langer aanhouden dan enkele uren. Ook neemt het herstel van het zicht in zeldzame gevallen meer tijd in beslag.

Wat kost Intralase?

Kijk op onze tarievenpagina ooglaseren voor de actuele prijzen van een Intralase ooglaserbehandeling bij Clinic Select.

Bij het opstellen van een behandelplan, na een eyescan, kan een exacte prijs bepaald worden. De uiteindelijke kosten van ooglaseren worden ook beïnvloed door eventuele vergoedingen van uw zorgverzekeraar. Weten of uw zorgverzekeraar aan ooglaser vergoedingen doet? Hier vindt u er meer over ooglaseren.

Hoe je ogen veranderen naarmate je ouder wordt

Naarmate we ouder worden veranderen onze ogen. We gaan minder scherp zien en kunnen vatbaarder worden voor oogaandoeningen die het zicht bedreigen. Op de leeftijd van 40 jaar of ouder beginnen de meeste mensen presbyopie te ervaren, oftwel, tijd voor een leesbril.
Lees meer

Oog yoga oefeningen die uw visie op een natuurlijke manier versterken

Weet u dat de gemiddelde persoon 8,5 uur of meer voor het computerscherm doorbrengt? Dit geeft aan hoeveel druk we op onze ogen uitoefenen, en dat kan onze visie beïnvloeden. Het is vanwege de te lange tijd op het scherm dat we vaak oogproblemen krijgen, zoals tranende ogen, jeukende ogen of wazig of wazig zien.
Lees meer

Bijna twaalf jaar later – SMILE®

Meer dan een miljoen ogen zijn al behandeld met de revolutionaire ooglaserbehandeling die bekend staat als SMILE (SMall Incision Lenticule Extraction) of ReLexSMILE.
Lees meer
Back To Top