skip to Main Content

Lasik ooglaserbehandeling

De term Lasik is een afkorting van Laser Assisted in Situ Keratomileusis. Bij deze behandeling wordt er een dun laagje van het hoornvlies verwijderd. Dit is bij vrijwel alle laserbehandelingen het geval. Het verschil tussen behandeltechnieken zit hem in de hoeveelheid die wordt verwijderd en of het of het verwijderen zelf met een laser plaatsvindt. Bij Lasik wordt een stukje hoornvlies losgemaakt zonder laser en opzij geschoven. De correctie onder het flapje gebeurt wel met een laser. Het verschil tussen Lasik en Lasek (de verwarring is begrijpelijk) is dat dit bij Lasik zonder alcohol gebeurt en er geen cellen afsterven. Lasik is geschikt voor een grote groep mensen. De behandeling is effectief tot refractie afwijkingen van -10 en +4. Dat alles bij een maximale cylindrische afwijking van 5.

Lasik laserbehandeling in stappen

  • Het oog wordt verdoofd met speciale oogdruppels;
  • Met een laser wordt een flapje uit het bovenste hoornvlies gesneden;
  • Het flapje wordt opzij gelegd en een laser corrigeert het oog eronder;
  • Na de correctie wordt het flapje teruggelegd en hecht het zich weer aan het oog.

Lasik: voordelen en nadelen

Snel herstel na behandeling

Zeer lage kans op littekenvorming

Relatief groot bereik in afwijkingen

Weinig pijn na behandeling

Mogelijke complicaties bij het losmaken van de hoornvliesflap

Mogelijke complicaties na de behandeling

Niet geschikt voor mensen met een dun hoornvlies

Veiligheid van Lasik

Lasik is een zeer veilige laserbehandeling en complicaties zijn zeldzaam. Wel is er sprake van enkele algemene risico’s van ooglaseren. De meeste risico’s van ooglaseren zijn echter eerder vervelend dan een bedreiging van uw gezichtsvermogen. Bijvoorbeeld een over- of ondercorrectie, waarna een tweede behandeling soms nodig is.

Lasik laserbehandeling bij Clinic Select?

Clinic Select biedt geen Lasik laserbehandeling aan. Kijk hier naar de alternatieve ooglaser behandelingen die wij aanbieden.

Back To Top