Maak een afspraak voor een vooronderzoek

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

skip to Main Content

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

Smile laserbehandeling

Smile laser staat voor SMall Incision Lenticule Extraction. Deze behandeling bestaat sinds 2013 en is daarmee relatief nieuw. Tijdens de behandeling maakt de computergestuurde laser een dun schijfje in de middelste laag van het hoornvlies. Langs de rand van dat schijfje wordt een kleine opening gemaakt. Door het schijfje te verwijderen wordt de vorm van het oog veranderd en daarmee uw oogsterkte. Deze behandeling is in het bijzonder geschikt voor mensen die last hebben van droge ogen en een contactsport beoefenen.

ReLex Smile in stappen

  • Oogdruppels verdoven het oog;
  • Een laser snijdt een minuscuul schijfje uit de bovenste laag van het oog;
  • Het schijfje wordt door de chirurg verwijderd;
  • Door de verwijdering van het schijfje is de vorm van het oog veranderd en uw oogsterkte gecorrigeerd.

Voordelen en nadelen van Smile laser

Kortere behandelduur
Minder last van droge ogen
Hoornvlies wordt zo veel mogelijk intact gelaten
Korte hersteltijd na behandeling
Niet geschikt voor plusafwijkingen
Zicht kan kort na behandeling wazig zijn
Soms sprake van overcorrectie, direct na behandeling

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een Smile laser behandeling?

Informeer dan vrijblijvend bij Clinic Select. Wij beantwoorden graag uw vragen. Ook adviseren we u graag over een eventuele behandeling.

Veiligheid van ReLEx Smile

Omdat de Smile behandelmethode nog relatief nieuw is, zijn de risico’s groter dan bij andere laserbehandelingen. Een complicatie kan zijn dat het verwijderen van het stukje lens lastig blijkt. Ook kunnen stukjes van die lens achterblijven in het oog. Daarnaast kan het bij elke laserbehandeling voorkomen dat er reststerkte overblijft. De ReLEx Smile techniek kan echter maar een keer worden toegepast. Dat betekent dat bij een vervolgbehandeling een andere techniek wordt gebruikt. Is een Smile laserbehandeling dan niet veilig? Uiteraard wel. De risico’s zijn alleen wat groter dan bij andere laserbehandelingen.

Wat kost een Smile laserbehandeling?

ReLEx Smile is een relatief nieuwe en geavanceerde ooglaserbehandeling die effectief is tot refractie afwijkingen tot -12. Clinic Select biedt geen Relex Smile ooglaserbehandeling aan.

Back To Top